Лекція про податки у Шклівській школі

Днями завідувач сектору податків і зборів з фізичних осіб Яворівського відділення Городоцької ОДПІ Ігор Процик провів лекцію для старшокласників Шклівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Він розповів школярам про податки та їх роль у соціально-економічному житті країни, про особливості формування бюджету. Також ознайомив дітей з основними аспектами податкової реформи в Україні.
Чималу увагу Ігор Євгенович зосередив на питанні застосування спрощеної системи оподаткування. Зокрема, школярі дізнались, що суб’єкти господарювання, які застосовують таку систему оподаткування шляхом сплати єдиного податку, поділяються на чотири групи. Вони також ознайомились з критеріями щодо віднесення платників до цих груп, з законодавчими вимогами до подання ними звітності та сплати податків.
Під час лекції також розглянуто питання декларування доходів громадян.
Такі податкові навчання для учнівської молоді податківці проводять не вперше. Під час лекцій особливе значення вони приділяють вихованню економічної, правової та податкової культури серед молоді – майбутніх платників податків, їх обізнаності з основами податкового законодавства. Адже володіти елементарними азами податкових законів повинен кожен громадянин. Тому виховувати свідомих та законослухняних платників податків необхідно ще зі шкільної парти.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ