Львів та Рясне-Руське домовились про межу

Львівська міська рада та РяснеРуська сільська рада після довгих переговорів між представниками громад знайшли порозуміння щодо меж населених пунктів. Про це на спільному брифінгу повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та сільський голова с. Рясне-Руське Емілія Смокоровська.
«З 1988 року існує проблема погодження меж між селом Рясне-Руське та містом Львовом, у зв’язку з тим, що межі міста Львова змінювались на підставі указів Президії Верховної Ради Української РСР від 27.04.1978 №3308-ІХ «Про розширення меж м. Львова» та від 09.03.1988 №5541-ХІ «Про розширення меж м. Львова».
Починаючи з 1988 року, проведено роботу з корегування меж міста Львова. З врахуванням цієї роботи ми ще не погодили межі з Винниками, Рясне-Руською, Грибовичами та Малеховим.
Запитання щодо розмежування земель між містом Львовом і селом Рясне-Руське виникло у зв’язку з відсутністю графічних матеріалів до рішення Верховної Ради УРСР 1988 року. Таким чином, ми вирішили знайти конструктивний та позасудовий шлях вирішення цієї проблеми», – зазначив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.
«Минулої п’ятниці, після довгих переговорів, було знайдено компроміс та порозуміння між представниками громад щодо погодження цих меж між населеними пунктами. Ми погодили спільну позицію і як наслідок виробили бачення лінії проведення межі між с. Рясне-Руське та м. Львовом.
Наступним кроком буде представлення цієї позиції депутатам відповідних територіальних громад, її затвердження ними, а також затвердження депутатами меж за процедурою, передбаченою чинним законодавством України.
Результатом таких дій буде встановлення межі між с. Рясне-Руське та м. Львовом», – наголосила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ