Львівські науковці досліджуватимуть виділену ділянку під сміттєзвалище

Через два тижні науково-експертна група зможе подати рекомендації щодо того, який саме комплекс можна облаштувати на Яворіщині.
Згідно із розпорядженням Андрія Садового, у Львові створили науково-експертну групу для встановлення відповідності земельної ділянки нормативним вимогам до облаштування полігону.
Мер Львова пояснив, що така експертна група повинна також визначити, яким саме повинен бути полігон на території колишнього гірничо-хімічного підприємства “Сірка”, що на Яворівщині.
“Для того, щоб чітко розуміти, який комплекс там можна спорудити, я й підписав розпорядження про створення робочої групи, яку очолив академік Юхновський. Також туди увійшли провідні екологи та експерти з нашого регіону, які повинні вивчити дане питання. Тільки після їхнього заключення можна буде вже говорити про те, який саме комплекс на цих землях можна облаштувати”, – розповів Андрій Садовий.
Відтак, робочу групу очолив академік Національної Академії наук України Ігор Юхновський. Працюватиме така група два тижні, після чого дасть свої висновки щодо можливості розташування нового сміттєзвалища на території колишнього гірничо-хімічного підприємства “Сірка” у Яворівському районі.
У склад науково-експертної групи також увійшли:
директор Яворівського національного природного парку М. Біляк; старший науковий співробітник Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України О. Гвоздевич; доцент кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ ім. Івана Франка В. Дяків тощо.
Втім, як стало відомо сьогодні, Яворівська районна рада хоче заборонити спорудження сміттєзвалища на території “Сірки”.
Також Львівська міськрада повинна власним коштом провести рекультивацію та дегазацію Грибовицького сміттєзвалища, вирішити соціально-економічні проблеми місцевих жителів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ