Мешканці Новояворівська через заборгованість по зарплаті готові знов перекривати трасу та пікетувати ОДА

Працівники ТЕЦ у містах Новояворівськ та Новий Розділ у своїх численних зверненнях до керівництва ПП, прокуратури Львівської області, Головного управління держпраці у Львівській області, АРМА, голові ОДА неодноразово наголошували на тому, що підприємство порушує ст. 43 Конституції України, ст. 21 ЗУ «Про оплату праці», ст. 24 ЗУ «Про оплату праці» та ст 115 КЗПП, ст. 15 цього ж закону. Всі ці звернення підкріплені підписами працівників, але нажаль місцеві та центральні органи влади не реагують на вимоги працівників. Про це повідомляє Форпост.

Люди звільняються, залишаючи підприємство без фахових спеціалістів, яка необхідні для старту опалювального сезону. Так, лише за останній місяць на Новороздільській ТЕЦ звільнилося близько 20% трудового колективу, а на Новояворівській – 45%. Ці цифри вражають, а жителі міст занепокоєні, бо без цих працівників тепла в домівках взимку їм не бачити, як і гарячої води.

Мешканці та представники місцевої влади неодноразово зверталися до керівництва АРМА, яке і призначило управителя-боржника, бо саме вони мали б забезпечити страхування на подібні випадки, згідно закону про АРМА.

Люди обурюються і збираються перекривати трасу міжнародного значення Львів-Краковець, а також закликають жителів міст виходити на протест під стіни Обласної Державної Адміністрації, аби голова Ода почув їхні вимоги та озвучив можливий план дій в разі екстрених ситуацій.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ