Мешканці Яворівщини! Не випалюйте сухої трави

Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців Яворівщини щодо недопущення випалювання сухої трави, залишків рослинності та побутових відходів.

Пам’ятаймо: природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї!

Дбати про стан навколишнього середовища — наш обов’язок!

Багато років наша держава не може подолати гостру екологічну проблему – випалювання сухої природної рослинності та сміття. Кожен має знати: при спалюванні рослинних решток утворюються небезпечні продукти горіння.

В осінній та весняний періоди року випалюються трави та очерети, влітку – поживні рештки. Внаслідок необережного поводження з вогнем на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей та узбіч зростає кількість пожеж. Окрім того, знищується мікрофлора та фауна верхнього шару ґрунту, гинуть комахи та їх личинки, запилювачі рослин, дощові черв’яки та інші організми, які беруть участь в процесі утворення ґрунту, а також дрібні тварини, птахи та місця їх гніздування. Збіднюється склад трав, оскільки знищується насіння однорічних, дворічних та деяких багаторічних рослин, знищується шар сухої трави, який утримував вологу, перегнивав і створював необхідні умови для існування багатьох рослин, тварин та комах, формував ґрунт. Знижується родючість ґрунтів, гумусність, погіршується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ