Мешканці Яворівського району виступають проти об’єднання

Яворівчани стурбовані відсутністю Яворівського району як самостійної адміністративно-територіальної одиниці в складі Львівської області.

Тому вимагають від офіційних Львова та Києва під час проведення майбутньої адміністративно-територіальної реформи залишити Яворівський район в існуючих межах, як самостійну, самодостатню адміністративно-територіальну одиницю. Інакше мешканці та уродженці Яворівщини налаштовані на акції непокори в столиці.

11 листопада 2019 року в Яворів прибули перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський; т.в.о. начальника департаменту економічної політики та агропромислового розвитку Львівської ОДА Степан Куйбіда. Цей візит здійснено за ініціативи департаменту економічної політики Львівської ОДА, в рамках виїзних нарад-зустрічей із метою обговорення проєкту адміністративно-територіального устрою Львівської області.

Перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський закцентував увагу на методиці формування громад.

Мета – обговорити питання адміністративно-територіальної реформи.

У сесійній залі адмінбудинку зібрались керівники Яворівського району, чиновники, депутати, підприємці, представники громадськості.

Поки гості зі Львова говорили про принади адміністративно-територіальної реформи, аудиторія слухала в тиші. Однак, коли мова зайшла про те, що Яворівський район взагалі не існуватиме на карті України, а буде приєднаний до Львівського округу, – яворівчани збентежилися.

У випадку, якщо мінрегіонів не відреагує позитивно, то яворівчани залишають за собою право вдатися в столиці до акцій непокори.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ