Міністр інфраструктури про ремонт доріг Львівщини

Сьогодні, 10 квітня, міністр інфраструктури Володимир Омелян відвідав Львівщину.
У вівторок, 11 квітня, у міністерстві інфраструктури відбудеться зустріч із представниками Львівщини щодо капітального ремонту доріг, які ведуть до кордону з Польщею та розбудови пунктів пропуску.
Володимир Омелян зазначив, що на ці цілі уряд Польщі виділив уряду України кредит у 100 млн. євро.
Оскільки йдеться про державну позику, то фінансування здійснюватиметься напряму міністерством фінансів.
«Стосовно кількості переходів і доріг, які ремонтуватимуться цього року, я хочу визначити кінцево із міністерством фінансів після Великодня. Є багато пунктів пропуску, які майже збудовані, але до них немає доріг, або є дороги, але вони завершуються глухим кордоном. Це необхідно виправити, бо бачимо величезний потенціал у збільшенні кількості подорожуючих через західний кордон», – сказав Володимир Омелян.
За його словами, проект має на меті усунути труднощі з перетином кордону Євросоюзу після запровадження безвізового режиму для українських громадян.
Зазначимо, Україна і Польща уклали міжурядову угоду про надання кредиту в розмірі 100 млн євро на покращення прикордонних доріг та митного сполучення у вересні 2015 року. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада ухвалила відповідний закон, яким розподілила кредит Польщі на умовах пов’язаної допомоги таким чином: 68 млн євро – на ремонт доріг, 25 млн євро – для Державної фіскальної служби і митниці і 7 млн євро – для Державної прикордонної служби.
Зокрема, у Львівській області планується провести капітальний ремонт: близько 20 км автодороги ЯворівГрушів; 9 км дороги ГрушівНемирів; 46,4 км дороги Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий; 53,17 км дороги Червоноград-Рава Руська; 3 км дороги КПП «Смільниця»-Старий Самбір. У Волинській області запланований капітальний ремонт 13 км дороги Устилуг-Луцьк-Рівне.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ