Митники вилучили 600 кг італійської керамічної плитки

Митники вилучили 600 кг італійської керамічної плитки, яку громадянин намагався ввезти як понад дозволений ліміт товару без декларування з метою уникнення оподаткування. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

У пункт пропуску «Краковець – Корчова» прибув автомобіль «CITROEN JUMPER» під керуванням громадянина України. Формою митного контролю він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Під час візуального огляду автомобіля виникла підозра про наявність у ньому товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України, і не дарма. В боксі поглибленого огляду в багажному відділенні та салоні автомобіля було виявлено 24 упаковки керамічної глазурованої плитки італійського виробництва загальною вагою 600 кг.

Громадянин порушив встановлений відповідно до Митного кодексу України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю згідно зі ст. 374 Митного кодексу України (громадянин, який перетинає митний кордон України не частіше, ніж раз на три доби (72 години) і перебував за кордоном не менше доби (24 години), може без сплати митних платежів ввезти через автомобільний чи залізничний пункт пропуску товар, вага якого не перевищує 50 кг, а фактурна вартість не більша еквіваленту 500 євро).

За цим фактом за ст. 471 МКУ складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ