Митники вилучили контрабанду 80 кг кави, 60 кг сосисок та 40 пляшок вина

Понад 80 кг кави, 60 кг сосисок та 40 пляшок італійського вина намагалась ввезти в Україну з порушенням митних правил мешканка Львівщини.
Учора, 25-річна громадянка України, як водій автомобіля «Audi A6» прибула з Республіки Польщі в пункт пропуску «КраковецьКорчова» смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор». Під час візуального огляду автомобіля у працівників Львівської митниці виникла підозра про наявність у ньому товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. У зв’язку з цим автомобіль було скеровано в бокс поглибленого огляду.
У салоні та багажному відділені авто, митники виявили 86 упаковок кави різного найменування загальною вагою 86 кг, 60 кг сосисок в упаковках вагою 1 кг кожна та 40 пляшок італійського вина «Chiarelli Fragolino Bianco». Така загальна кількість перевищує неоподатковувану норму, визначену ч.2 ст. 374, ч.3 ст. 378 Митного кодексу України та постановою КМУ від 21.05.2012 №434.
Оскільки громадянка України формою проходження митного контролю обрала смугу руху «зелений коридор», вона порушила встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково, справу скерують до суду.
Загалом, з початку року, працівники Львівської митниці ДФС вилучили майже 90 тис. кг харчових продуктів, вартістю 1 млн 800 тис. грн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ