Митники вилучили понад 2 тонни незадекларованого стального прокату

На Львівщині водій намагався провезти 2600 кг прокату плоского з нелегованої сталі за документами, що містять неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць та ваги товару.
Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.
У пункт пропуску «КраковецьКорчова» в напрямку «в’їзд в Україну» заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. Згідно з товаросупровідними документами, переміщувався «прокат плоский з нелегованої сталі» у 6 рулонах загальною вагою брутто 21 010 кг та вартістю понад 11 тис. євро. Товар переміщувався на адресу приватного підприємства у м. Городок Львівської області, а його відправником зазначено одну з польських компаній.
Під час митного контролю транспортного засобу встановлено, що насправді було 8 рулонів сталі, а загальна вага на 2 600 кг більша від зазначеної в товаросупровідних документах. Водій пояснив, що він був під час завантаження транспортного засобу, однак не звіряв відповідність наявного товару із даними, записаними у товаросупровідних документах. Таким чином, перевізник не вжив заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей і не вніс відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної.
Отже, водій транспортного засобу надав до митного контролю та оформлення товаросупровідні документи, в яких містяться неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць та ваги товару, який переміщувався через митний кордон України. За цим фактом за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Незадекларовану частину товару вилучено.
Справу скерують до суду.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ