Міжнародна науково-освітня конференція Голокост в Україні й на Яворівщині

У суботу, 17 листопада 2018 року, в Яворівській гімназії ім. О. Маковея відбулась Міжнародна науково-освітня конференція Голокост в Україні й на Яворівщині: пам’ять і пересторога (до 75-ліття ліквідації яворівського гетто) за сприяння Інституту народознавства НАН України, Волонтерів Корпусу Миру США в Україні, Яворівської гімназія ім .О. Маковея.

На конференції Луньо Євген Андрійович — український історик, науковий співробітник Інституту народознавства НАН України, кандидат філологічних наук коротко та змістовно, доступно, вміло розказав історію Голокосту на Яворівщині та в Україні, а після представив школярів, гостів з Америки та педагогів гімназії, які теж виступили зі своїми доповідями на тему Голокост.

Всі разом рушили до місця масової страти євреїв III містечко Яворів, де мали змогу побачити історичне місце. Після цього в Народному Домі м. Яворова відбулося ознайомлення з пересувними виставками, про які розповіли Представники Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» м.Дніпро Ірина Піскарьова та Влад Базилевський.

На завершення усі присутні переглянули фільм «The Holocaust – Children from the Abyss».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ