Молитовний вечір зі св. Матір’ю Терезою з Калькути у Новояворівську

9 листопада 2018 року у храмі св. апп. Петра і Павла, що у м. Новояворівськ, за участю МХС “УмхаНЯта” та братів-ремптористів, відбувся “Молитовний вечір зі св. Матір’ю Терезою з Калькути”.

Молитовний вечір розпочався архиєрейською Літургією, яку очолив вл. Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії. Йому співслужили протоігумен Львівської провінції редемптористів о. Андрій Рак, настоятель місцевого монастиря о. Іван Горбань, о. Ігор Колісник та інші.

У своєму слові вл. Петро згадав про св. Альфонса, який в цей день 286 років тому заснував Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Святий Альфонс, як і св. Матір Тереза багато приклались до поширення Євангелія у світі, кожен у свій спосіб. Їхні постаті є тими світильниками на нашій дорозі до святості, які вказують нам шлях та підтримують у важких моментах життя.

Опісля брати-редемптористи представили презентацію про те, чим займалась і яку позицію мала св. Матір Тереза протягом всього життя. Далі МХС “УмхаНЯта” розпочали молитовні розважання. Учасники спільноти зачитували уривки з книги про св. Матір Терезу. Після кожного розважання, яких було одинадцять, всі люди співали пісні. Цю атмосферу не передати словами!

Коли завершились розважання, розпочався молебень до св. Альфонса, по завершені якого було помазання всіх св. єлеєм.

Після того, як завершились молитовні чування, всі присутні мали змогу приступити до ікони з мощами св. Матері Терези. Біля неї були цитати, які можна було взяти на згадку про цей молитовний вечір, а також вибрати собі при виході з храму покровителя-редемпториста на наступний рік.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ