Молодь та інновації залучені до розробки Стратегії Яворівської громади

Напередодні на Яворівщині працювали над розробкою Стратегії розвитку.

Щоб сформувати стратегічне бачення використали інтерактивні інструменти Мentimeter та Chat GPT. Запропоновані варіанти бачення виставлять на сайті громади для голосування та коригування.

«Центральний фокус нашої роботи – це люди та комфортні і безпечні умови для них», – наголосив Яворівський міський голова Ігор Грабовський.

Після чого присутні вчилися писати технічні завдання проектів плану заходів реалізації стратегії у 18 групах – місто Яворів та 17 старостинських округів відповідно. Серед запропонованих ідей вулиця Західна – об‘їзна міста, будівництво водопроводу у селах Старий Яр та Залужжя, реконструкція Яворівського парку, сприяння розвитку рекреаційного кварталу поблизу курорту «Немирів», закупівля контейнерів для сміття, реконструкція центральної площі села Нагачів, будівництво дитсадків, створення музею у селі Залужжя на базі Народного дому, ремонт комунальних доріг, сприяння створенню промислового підприємства в селі Наконечне Перше, будівництво стадіону в селі Чернишява, облаштування зони відпочинку біля Віжомлянського водосховища, сприяння створенню сільськогосподарського кооперативу, закупівля холодильних камер для заморозки ягід та сушильного обладнання.

«Важливо залучити максимальну кількість активних мешканців громади, представників від різних галузей, бізнесу до процесу формування плану заходів з реалізації стратегії», – зазначив заступник директора департаменту економічної політики Вадим Табакера.

До слова, участь у засіданні робочої групи взяли управлінці, старости та жителі старостинських округів та активна молодь, зокрема 9 студентів в рамках Програми стажування «Академія перших можливостей». Молоді люди запропонували варіанти слогану для громади: «Їж пиріг і ставай чемпіоном!», «Перша громада в Україні!».

Надає аналітичну підтримку в процесі розроблення Стратегії розвитку Яворівської громади Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини за сприяння Проєкту USAID «Говерла» та Львівської обласної військової адміністрації.

Збір ідей до Плану заходів з реалізації Стратегії триватиме до 28 травня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ