На кордоні з Польщею встановили перші мобільні пункти обігріву

Поблизу ПП «Краківець» відбулися міжнародні навчання щодо надання допомоги громадянам, які прямують в країни ЄС.

Сьогодні, 8 листопада, поблизу пункту пропуску державного кордону «Краківець», що на Львівщині, відбулися міжнародні навчання щодо надання допомоги постраждалому населенню України в пунктах пропуску на тему: «Організація міжнародної взаємодії та функціонування пунктів надання допомоги населенню на українсько-польському кордоні».

У межах навчань на кордоні встановили мобільні пункти обігріву, де люди зможуть перепочити, поїсти, випити теплого чаю, отримати теплі речі й засоби гігієни. У разі потреби там надаватимуть медичну та психологічну допомогу.

Крім цього, у мобільних осередках облаштована дитяча ігрова зона та простір для матерів із дітьми. Пункт тимчасового розміщення людей забезпечений належним зв’язком та доступом до мережі Інтернет.

Участь в навчаннях взяли заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик та директор департаменту з питань цивільного захисту населення Ігор Туз.

«Взаємоузгоджена, завчасно спланована робота органів влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з залучення громадських організацій та волонтерів – запорука забезпечення безпечного перебування та надання якісної допомоги населенню, яке змушене тимчасово покинути межі України, в межах пунктів пропуску», – сказав Андрій Годик.

Він подякував організаторам проведення міжнародного навчання за високий рівень підготовки та проведення заходу.

Учасниками стали також представники ДСНС України та інших підрозділів системи МВС України – Нацполіції і Держприкордонслужби. Долучились спеціалісти Державної пожежної служби Республіки Польща, міжнародних гуманітарних і громадських організацій.

На місці організували роботу міжвідомчого координаційного штабу. Учасники відпрацювали взаємодію з польськими колегами щодо надання допомоги громадянам, які тимчасово перебувають у пунктах пропуску держкордону. Спільно узгодили алгоритм спільних дій місцевих органів влади та органів системи МВС.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ