На Львівщині презентували Яворівський туристичний маршрут

Управління туризму та курортів облдержадміністрації організувало промотур для представників туристичного бізнесу та гідів Яворівським туристичним маршрутом.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Першою зупинкою стало місто Судова Вишня, де розташований Музей історії Судової Вишні та перший в Україні пам’ятник Івану Вишенському – преподобному монаху, який був ченцем Афонського монастиря в Греції, письменнику та релігійному діячу родом із цього містечка.

Далі учасники промотуру попрямували в село Бортятин, де розташована музей-садиба родини Антоничів, в якому цього року спільно з департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА, оновили експозицію. Інтерактивний музей зустрів відомою колядкою на слова Богдана – Ігоря Антонича «Народився Бог на санях», далі були презентовані елементи Лемківщини та Яворівщини, історія родини Антоничів та його творча спадщина.

«Нам важливо зберігати та популяризувати такі об’єкти. Важливо не просто зробити музей, а місце з душею, інтерактивом, яке буде відповідати сучасним потребам. Львівщина багата на талановитих людей, пам’ять про яких має жити, бо це наша ідентифікація, як народу, а їхня творчість – скарб, який має передаватись із покоління в покоління» – зазначає начальниця управління туризму та курортів Наталя Табака.

Наступною зупинкою стало село Віжомля, де представники туристичного бізнесу відвідали дві церкви. Одна із них – дерев’яна церква Воскресіння 1560 року, інша – сучасна, проте із розписами та іконостасом роботи відомого митця – Ореста Скопа.

Поруч із церквами звели перший в Україні пам’ятник на честь надання Томосу для України.

Крайньою зупинкою стало село Прилбичі, де у 1865 році народився один із найвидатніших провідників Української греко-католицької церкви Андрей Шептицький. В учасників промотуру була можливість відвідати церкву та музей родини Шептицьких, катехетичну школу, де проводять майстер–класи із розпису ікони на склі, каплицю-усипальницю родини Шептицьких та костел, де хрестили майбутнього митрополита.

Цей маршрут має великі перспективи і в майбутньому планується відкривати нові локації на ньому для кращого пізнання Яворівського краю та Львівщини.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ