На охорону державного кордону заступили 600 прикордонників «Нового обличчя кордону»

21 листопада 2017 року, 600 прикордонників проекту «Нове обличчя кордону» приступили до практичного несення служби. Всі вони брали участь у відборі в рамках проекту та пройшли фахову підготовку, – Держприкордонслужба.
Урочисті заходи відбулися в аеропорту «Бориспіль» та пункті пропуску «Краковець».
Відсьогодні 600 прикордонників проекту забезпечуватимуть роботу підрозділів в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та в пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею. Партнерами «Нового обличчя кордону» виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.
Наступними кроками стане реформування авіаційних пунктів пропуску у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові і пунктів пропуску «Рівне», «Шегині» та «Рава-Руська».
Загалом пріоритетним завданням цього проекту є реформування органів охорони державного кордону з метою створення високих стандартів діяльності, що відповідають європейським нормам. А кінцевою його метою є створення відділів прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні й водночас буде мати високий рівень довіри громадськості, та викорінення будь-яких проявів корупції.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ