На трасах Львівщини освітлять 150 пішохідних переходів та влаштують 5 світлофорів

Цього року у межах програми безпеки дорожнього руху на трасах Львівщини буде освітлено 150 пішохідних переходів та влаштовано п’ять світлофорних об’єктів.
Про це повідомив керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА Роман Кокотайло на засіданні комісії дорожнього господарства, транспорту та зв’язку громадської ради при ЛОДА.
«Торік було освітлені 50 пішохідних переходів на основних трасах, що ведуть до пунктів пропуску – Львів-Шегині, Львів-Рава Руська, ЛьвівКраковець. Цього року це буде 150 пішохідних переходів по дев’яти основних магістралях Львівської області. Завершуємо освітлення пішохідних переходів на згаданих трьох трасах, розпочинаємо на автодорогах Львів-Самбір-Ужгород, Львів-Тернопіль, Ковель-Жовква через Червоноград, Львів-Бібрка-Рогатин-Івано-Франківськ-Рахів, Київ-Чоп (від Стрия у напрямку кордону із Закарпатською областю)», – повідомив Р.Кокотайло.
З його слів, проводяться роботи із влаштування п’яти світлофорних об’єктів. «Вже завершено два – у Золочеві на автодорозі Львів-Тернопіль, на Західному об’їзді Львова поблизу готелю «Галіція». Ще один світлофор на дорозі Львів-Радехів-Луцьк у місті Кам’янка-Бузька. Ще два світлоформи – на трасі Львів-Шегині у селі Бартатові та на перехресті у місті Рава-Руська, де часто трапляються аварії», – повідомив Р.Кокотайло.
Він також повідомив, що бюджетний комітет ВРУ погодив виділення близько 100 млн грн для Львівської області на заходи безпеки дорожнього руху у наступному році. «Це три основні напрямки – освітлення пішохідних переходів (226 штук), освітлення аварійно небезпечних ділянок протяжністю 28 км на дорогах міжнародного значення, встановлення 15 «розумних» світлофорів», – зазначив посадовець.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ