На вірність українському народові присягнули понад 600 солдатів-строковиків

18 листопада 2017 року, у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ 650 військовослужбовців строкової військової служби урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові. Про це повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові.
Привітати молодих воїнів до Старич, де відбулись урочистості, цього дня прибули їхні рідні й близькі, представники місцевої влади й духовенства тощо.
Після винесення Державного прапору України до військовослужбовців звернулись начальник 184-го Навчального центру полковник Олександр Остапчук, голова Яворівської районної адміністрації, один з молодих воїнів та батько строковика.
Зачитавши слова урочистої клятви на вірність своєму народові, воїни та їхні командири пройшли перед присутніми урочистим маршем.
Згодом гості урочистостей мали змогу ознайомитись зі зразками озброєння та військової техніки, якими оснащена Українська армія, а також зустрітись із командуванням Навчального центру. Після цього юнаки, котрі цього дня стали повноцінними військовослужбовцями ЗС України, вирушили у звільнення, щоб провести вільний час та поділитись зі своїми рідними та близькими враженнями від служби.
Воїни-строковики були призвані на військову службу фактично з усіх регіонів нашої країни. Так, до прикладу, кожен шостий військовослужбовець представляє східні області України.
Усі воїни-строковики впродовж наступних декількох місяців здобуватимуть знання та навички за майже 80 різними військово-обліковими спеціальностями. Найбільш поширені серед них – для подальшого проходження служби в артилерійських, механізованих й танкових підрозділах Сухопутних військ ЗС України. Після завершення підготовки всі ці військовослужбовці будуть скеровані до пунктів постійної дислокації бойових частин Вітчизняного війська. Втім, полковник Володимир Безбородов наголосив, що до виконання завдань в зоні бойових дій вони залучатись не будуть.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ