На хабарі погорів заступник мера Яворова

Посадовець вимагав від підприємця одну тисячу доларів США за погодження дозвільних документів та подальше сприяння в його господарській діяльності. Про це повідомила прес-сужба нацполіції Львівщини.
Працівники Управління захисту економіки в Львівській області Нацполіції задокументували злочинну схему «додаткового заробітку» заступником голови однієї з міськрад області. За вказану грошову винагороду він пообіцяв посприяти у встановленню двох пунктів обміну валюти.
4 січня 2018 року, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали зловмисника під час отримання неправомірної вигоди.
Фігуранту загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Міський голова Яворова, Павло Бакунець, звернувся до мешканців усього району і переконаний, що цей випадок – провокація.
“Сьогодні в приміщенні Яворівської міської ради відбулась провокація відносно заступника міського голови. Громадянка О., зайшовши в кабінет заступника, кинула на стіл конверт і швидко вийшла. Заступник одразу пішов вслід за нею, щоб вона забрала залишений нею конверт. Однак працівники правоохоронних органів уже чекали в коридорі… Вважаємо, що даний інцидент є свідомою провокацією і спробою дискредитувати роботу Яворівської міської ради. Від правоохоронних органів вимагаємо справедливого розслідування даного інциденту виключно в правовому полі”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ