На Яворівщині будують житло для військових

Останніх два роки у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки та 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного активно тривають роботи з відновлення та нарощення інфраструктури. У пікові часи у цих військових навчальних осередках одночасно підготовку проходили близько 15 тисяч військовослужбовців з багатьох військових спеціальностей для Збройних Сил України.
Передає офіційний сайт Міністерства оборони України
Старих казармено-житлових фондів катастрофічно не вистачало, тому люди розміщувалися в обладнаних наметових містечках. Проте, постійно жити у таких умовах неможливо, особливо взимку. З метою вирішення проблемних питань щодо розміщення військовослужбовців у комфортних умовах, сучасного обладнання місць їх розташування, навчання та відпочинку, у Міністерстві оборони втілюється планова комплексна програма щодо розбудови інфраструктури військових містечок по території України.
З початку 2017 року, на замовлення Західного ТерКЕУ три таких казарми вже введені в експлуатацію на Яворівщині. Решта дві — згідно календарного графіку та умов угоди плануються до здачі наприкінці поточного року. Втім будували тут цьогоріч не лише казарми. У навчальних центрах відновили і модернізували три їдальні, в яких тепер можна організовувати харчування за розширеним Каталогом продуктів. Відремонтували склад для зберігання лазерної системи імітації бою «MILES», ввели в експлуатацію сучасний тренажерний комплекс. Також збудували «з нуля» унікальний Центр імітаційного моделювання — триповерховий навчальний корпус.
Слід відзначити, що на Яворівщині, крім Західного ТерКЕУ замовником будівництва виступає й Яворівська КЕЧ району, яка у селищі Старичі веде будівництво 3 казарм спрощеного типу і планує будівництво ще 7 подібних будівель. Невдовзі тут планують розпочати будівництво ще більше нових об’єктів.
І насамкінець, посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління підкреслюють, що гроші на втілення всіх цих проектів є, надходять вони ритмічно, в повному обсязі і проблем з реалізацією запланованого немає.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ