На Яворівщині «цукрового» шахрая взяли під варту

За процесуального керівництва прокурорів Яворівського відділу Городоцької місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт про обвинувачення шахрая з багаторічним стажем у вчиненні повторних шахрайств.
Про це повідомив заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Ігор Шаравара.
З його слів, у березні цього року раніше судимий 63-річний житель Запорізької області, маючи на меті протиправне збагачення, відвідав освітній та медичний заклади на території Яворівського району, де повідомив про можливість придбання у нього цукру за зниженою ціною, а саме – по 10 гривень за 1 кілограм, хоча в наявності цукру не мав та не міг проводити реалізацію такого, та, в подальшому, незаконно заволодів коштами довірливих працівників даних закладів на загальну суму 13,4 тис. грн.
«Отриманими коштами шахрай розпорядитися не встиг, так як був затриманий працівниками Яворівського відділу поліції безпосередньо після скоєння злочину.
Такими діями громадянин вчинив злочин, передбачений ч.2 ст.190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно.
Ухвалою Галицького районного суду міста Львова громадянину обрано запобіжний захід – взяття під варту.
Шахрай вчинив злочини на території Яворівщини, перебуваючи на іспитовому терміні, встановленому вироком одного із судів Запорізької області, а також – після постановлення у березні 2018 року чергового вироку районним судом Закарпатської області за вчинення аналогічних злочинів», – інформує заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Ігор Шаравара.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ