На Яворівщині не використовують російськомовний культурний продукт

24 січня, відбулась роз‘яснювальна робота, яку провела Міжвідомча робоча група при Львівській ОВА серед працівників та власників закладів обслуговування міста Яворова.

Про це повідомила прес-службу ЛОВА.

«Проведені рейди допомагають вкотре нагадати жителям Львівщини про встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту та максимально залучити людей до популяризації україномовних продуктів у публічних місцях», – зазначили у департаменті комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА.

Опісля, представники департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, міжвідомчої робочої групи зустрілись із представниками Яворівської РДА, де останні ознайомили присутніх із проведеними заходами у 2022 році.

На Яворівщині робота щодо Мораторію зосереджена з вимушено переміщеними особами, які проживають на території їх району. Представники міжвідомчої робочої групи при Яворіській РДА провели ряд заходів із дітьми, які переїхали із зони проведення бойових дій, залучивши їх до вертепу, культурних заходів тощо. Окрім того, на території району працюють у форматі освітніх клубів, де навчають володінню державною мовою.

Також представники Яворівської РДА доведи до відома, що у 2023 році робота щодо мораторію активно продовжується.

Зазначимо, з 2018 року на Львівщині встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ