На Яворівщині орендарі землі побили сільського голову

Учора, 8 листопада 2018 року, у селі Бердихів відбулась сесія сільради, під час якої розгорівся скандал стосовно діяльності орендарів селянських паїв. Сільський голова привселюдно заявив, що представник ПП «Ротен» побив його просто в кабінеті. А також через оброблення полів цією фірмою хімікатами, зі слів війта, отруїлось 12 дітей. Про це повідомляє власкор IA ZIK.

Сесія Бердихівської сільської ради відбулася за участі керівника ПП «Ротен», що орендує селянські паї на території цієї сільради, Андрія Борейка, який на зауваження відповів, що очолює фірму лише два місяці, отож відповідати за те, що було до нього, не береться. На що сільський голова Бердихова Іван Макаревич поцікався в гостя: як він ставиться до того, що днями його підлеглий вчинив у сільраді бійку?

За словами сільського голови, його вдарив кулаком в голову представник ПП «Ротен» за те, що очільник сільради заступився за громаду, вимагаючи показати документи, які викликали в нього підозру.

З його слів, він та громада вже давно занепокоєні діяльністю ПП «Ротен»: зокрема, тим, що поля ця фірма обробляє посеред білої днини незрозумілими хімікатами, що категорично заборонено.

На це керівник ПП «Ротен» Андрій Борейко відповів, що засоби хімічного обробітку в них – ліцензовані, а каністри підлягають обліку.

Керівник відділу агропромислового розвитку Яворівської РДА Михайло Васильовський факт загибелі корів, які перебували на пасовищі в той час, як «ротенівці» обробляли хімікатами поля у селі Бунові, підтвердив, зазначивши, що з цього приводу є відповідний акт ветеринарної служби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ