На Яворівщині побудують вітроелектростанцію потужністю 50 мегават

Львівське ТОВ “Яворів Енерго 2” планує побудувати вітроелектростанцію потужністю 50 мегават на території Яворівського району, – передає Економічна правда.

У рамках проекту планується встановити 25 вітроелектроустановки потужністю 3,5-5 МВт кожна на відстані від 400 м до 800 м один від одного. Планована висота веж – 100-166 м. Загальна площа забудови – 1 га. Щорічна генерація е/е становитиме близько 180 тис. МВт-год.

Також у планах “Вінд Пауер Джі ЕС Ай Волинь”, в яку входить “Яворів Енерго 2”, будівництво високовольтної підстанції 110 кВ на площі до 2 га і трансформаторного обладнання для забезпечення прийому і передачі в енергосистему згенерованої ВЕС електроенергії.

З метою безперебійної роботи ВЕС планується також реконструювати високовольтне обладнання на підстанції 330кВ “Львів Західна” (1-2 осередки 35кВ-110 кВ).

ТОВ “Яворів Енерго 2” належить компанії ТОВ “Вінд Пауєр Джі ЕС Ай Волинь”, афілійована з Wind Power GSI (Трускавець Львівської обл.), Входить до групи компаній “Гринвиль Енерджі”, належить АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд” Гринвиль”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ