На Яворівщині покинуте немовля вперше ночувало біля рідної мами

В Яворівському районі сталась приємна подія: покинуте немовля Ангеліна Коваль вперше в житті ночувала вдома – з мамою, татом та сестричками. До цього 7 місяців життя немовля провело в «Будинку дитини №2».
Про це повідомила начальник служби у справах дітей Яворівської РДА.
З її слів, величезна подяка Яворівській районній державній адміністрації за те, що повірили батькам та дали шанс дитині виховуватися вдома.
27 грудня 2016 року, немовля, яке відмовились забрати з пологового відділення батьки з Яворівщини, відповідальні особи повезли у Львів у Будинок дитини.
За словам начальника служби у справах дітей Яворівської РДА, батьки цього немовляти не є пияками чи ледарями: вони проживають у дуже важких матеріальних умовах. У них вже є двоє діток.
«Якщо за півроку батьки не владнають свої матеріальні проблеми, то дитя залишиться у Львові», – пояснили тоді ситуацію.
Згодом в Яворівській РДА відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини, під час якого посадовці розглянули питання доцільності повернення в біологічну сім’ю дитини, півроку тому покинутої в пологовому будинку рідною матір’ю – через відсутність умов проживання немовляти.
Друга частина засідання була проведена з виїздом комісії з питань захисту прав дитини Яворівської РДА у село Зелів. Мета – обстеження умов проживання сім’ї дитини. Участь у роботі комісії також взяли представники Львівської освітньої фундації, які зобов’язалися посприяти в покращенні ситуації в сім’ї новонародженої. Після обстеження та розмови з батьками комісія вирішила повернути дитину в сім’ю.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ