На Яворівщині пройде ряд урочистих заходів вшанування Героїв Небесної Сотні

20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
З метою належного вшанування цієї пам’ятної дати, на Яворівщині пройде ряд урочистих заходів. Про це йдеться на сайті Яворівської РДА.
Зокрема, у м. Яворові 20 лютого 2018 року біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та Воїнам АТО відбудеться тематичний захід Свіча скорботи «У їхніх серцях жила Україна». Також, 17 лютого громадська організація “Самооборона – Яворів” проведе вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Окрім цього, учні та вихованці навчальних закладів Яворівщини, а також місцеві громади візьмуть участь у заходах, що відбуваються у селах, селищах та містах Яворівського району, з нагоди вшанування пам’яті загиблих під час масових акцій протесту в Україні у листопаді 2013 року – лютому 2014 року.
З огляду на те, що відзначення Дня Героїв Небесної Сотні передбачає вшанування як подвигу учасників революції гідності, так і пам’яті за загиблими, у період з 18 по 20 лютого 2014 року, вбачається за необхідне обмежити 20 лютого проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, а також внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ