На Яворівщині проходять профілактичні заходи «Двоколісний транспорт»

У період з 24 квітня по 7 травня 2023 на території Яворівського району будуть проведені профілактичні заходи «Двоколісний транспорт».

Про це інформує yantarne.fm

З метою реалізації повноважень Національної поліції з контролю за безпекою дорожнього руху, профілактикою і попередження дорожньо-транспортних пригод, а також з недопущення збільшення кількості таких пригод та їх наслідків.
Поліція Яворівщини наголошує, що згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортним засобом особою:
– яка не має права керування таким транспортним засобом,
– або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортом,
– тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне, протягом року, правопорушення водія чекає відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на термін від 5 до 7 років і з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

За ДТП, скоєну неповнолітніми, відповідальність несуть батьки!
Чи потрібно мати права на скутер? Відповідь – треба.
Також не треба забувати про шолом.

А батькам, які дарують підліткам скутери, порада одна: користуйтеся здоровим глуздом і не бажайте біди ні своїй дитині, ні навколишнім людям!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ