На Яворівщині судитимуть 19-річного хакера

Судитимуть 19-річного мешканця с. РяснеРуське за несанкціонованого втручання в роботу облікових записів соціальних мереж та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Про це повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.
Працівниками Галицького відділу поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,ч.2 ст.361 КК України.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
«Встановлено, що на початку лютого 2017 року, хлопець, за допомогою персонального комп’ютера, створив Інтернет-сайт, на якому пропонував послуги «хакера». Йдеться про несанкціонований доступ (злом) до облікових записів, електронних скриньок тощо. Зв’язатись із зловмисником можна було за допомогою спільноти «Agresor Hacking | Послуги Хакера» у соцмережі «ВКонтакте», яку він теж створив та адміністрував. Правопорушник міг отримати доступ до облікових записів, змінити пароль та заблокувати доступ дійним користувачам. За відновлення такого доступу лиходій вимагав гроші». – йдеться у повідомленні.
Також зазначається, що 19-річний юнак розмістив на сайті програмне забезпечення, яке дозволяло незаконно втручатись у роботу мобільних телефонів з операційною системою «Android» та вільно переглядати телефонну книгу, фотографії та вхідні-вихідні виклики.
Вказаній особі повідомлено про підозру по 25 фактах за ч.ч.1,2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електро-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України та одним епізодом за ч.1 ст.361-1 КК України (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут).
На даний час кримінальне провадження скеровано до суду.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ