На Яворівщині триває операція “Мак”

Поліція проводитиме заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Заходи триватимуть з 20 травня по 24 вересня.

Яворівські поліцейські нагадують, що за незаконний посів маку та конопель передбачена адміністративна та кримінальна відповідальності.Працівники поліції у вказаний період проводитимуть відпрацювання щодо виявлення осіб, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати. Під час операції обстежуватимуться присадибні ділянки на предмет незаконних посівів маку чи конопель, а винні притягатимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством.
Так, згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.
А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ