На Яворівщині вдруге відбулись національні змагання з вітрильного спорту

17 вересня на Яворівщині завершився чемпіонат України з вітрильного спорту. Упродовж 8 днів тут на озері Сірка змагались юні майстри цього виду спорту.

Найкращих визначали у кількох вікових категоріях від 8 до 18 років.

«Здебільшого — це діти з південних та східних областей, багато з яких тимчасово мешкають в інших регіонах. Виходячи на воду, вони наче знову відчувають себе вдома, в безпеці. Саме тому Сірка на ці дні стала більше, ніж просто озером», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Зокрема, найбільш численними були збірні Донецької, Запорізької, Черкаської, Одеської, Миколаївської, Київської та Дніпропетровської областей. У громаді для дітей також влаштували культурне свято – за ці дні їм провели майстер-клас з розпису яворівської іграшки, а також познайомили з рецептом яворівського пирога.

Організували проведення чемпіонату Міністерство молоді та спорту України, управління молоді та спорту Львівської ОДА, Яворівська міська рада та Галицька Вітрильна Федерація.

Нагадаємо, чемпіонат України з вітрильного спорту на Львівщині відбувся вдруге. Озеро Сірка на теренах області є єдиним, що підходить для проведення змагань. Тут поблизу немає лісів, які можуть стримувати вітер, необхідний для суден.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ