На Яворівщині відкриють сонячну електростанцію «Яворів-1»

На Яворівщині поблизу села Терновиця відкриють сонячну електростанцію «Яворів-1». Про це повідомляє прес-служба НЕК «Укренерго».

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе, потужність СЕС, яку називають найбільшою в Західній Україні, становить 72 МВт. Вона зможе виробляти приблизно 80 млн кВт/год енергії щороку.

У межах першої та другої черги будівництва на СЕС встановлять 230 тисяч сонячних панелей, які розташують на території колишнього Яворівського хімічного заводу, непридатного для подальшого виробництва.

Сонячна електростанція «Яворів-1» приєднується до ВРУ-110 кВ підстанції 330 кВ «Яворів» Західної енергосистеми за допомогою кабельної лінії. Довжина траси КЛЕП орієнтовно становить 3 км.

Будівництво станції розпочали у березні цього року. Завершення усіх робіт і повне введення в експлуатацію обох черг будівництва станції заплановане на осінь 2019 року. Інвестиційний вклад у будівництво становить 36 млн євро. Крім цього, у лютому цього року ТОВ «Енергопарк Яворів» підписало з ЄБРР угоду про кредит на 24,7 млн євро для будівництва сонячної електростанції.

Обслуговує станцію ТОВ «Енергопарк Яворів», що належить до групи компаній «ОптімаЕко», яка займається розвитком альтернативної енергетики на Львівщині.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ