На Яворівщині вшанували пам’ять Героя Небесної сотні Романа Сеника

Сьогодні, 25 січня 2018 року, у селі Наконечне Другому відбулось молитовне вшанування четвертих роковин героїчної загибелі під час Революції гідності, на Майдані, в Києві Героя Небесної сотні, Героя України Романа Сеника.
Громада разом з рідними Героя Небесної сотні Романа Сеника взяла участь у панахиді, яка відбулась в сільському храмі Пресвятої Трійці. Відтак, усі дружно пішли на цвинтар, що в селі Наконечному Другому, засвітили свічки на могилі Героя України та поклали квіти.
У жалобній події взяли участь рідні Романа Сеника, друзі, побратими-майданівці, представники влади та інші.
Довідка
Під час Революції гідності, 22 січня 2014 року Романа Сеника було поранено біля стадіону «Динамо» на Грушевського, в Києві. Снайпер прострелив Романові легеню, завдав важкого поранення в плече бронебійною кулею спеціального призначення, коли герой стояв з синьо-жовтим прапором на передовій.
Роман Сеник переніс кілька операцій у Київській міській клінічній лікарні № 17, втратив багато крові, йому довелося ампутувати руку. Проте, ушкодження виявилися занадто важкими, і вранці 25 січня він помер у лікарні, не приходячи до тями.
Похорон відбувся 27 січня у рідному селі Романа Наконечному Другому, в останню путь його проводжали близько двох тисяч людей під скандування «Герої не вмирають!». Траурну процесію, в якій були рідні, друзі, народні депутати України, депутати та голова Львівської обласної ради, делегація з Турки та інші супроводжували близько 20 священиків різних конфесій. Поховали Романа Сеника на сільському цвинтарі – поряд з могилами вояків УПА, які чинили опір радянській владі в селі до 1957 року.
Романа Сеника нагороджено (посмертно): званням Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014 року, посмертно) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності; медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (червень, 2015 року, посмертно).
Також Романа Сеника удостоєного (посмертно) Почесної відзнаки Яворівського району «Почесний громадянин Яворівського району».

4111

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ