На Яворівщині затримали крадія піску

На Яворівщині правоохоронці викрили зловмисника, який видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника і продавав його як будматеріал. У чоловіка вилучили екскаватор та вантажівку.

58-річний житель Яворівського району без відповідних дозвільних документів видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника. Його незаконну діяльність викрили безпосередньо на місці. У нього вилучили екскаватор та вантажний автомобіль, яким він перевозив пісок і продавав як будівельний матеріал фізичним та юридичним особам.

Працівники управління захисту економіки Львівщини спільно з працівниками Яворівського відділу поліції за процесуального керівництва Городоцької прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 252 ККУ (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду). Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі до трьох років.

Слідство встановлює обсяги видобутого піску та збитки, завдані державі.

Довідка
Чолгинський орнітологічний заказник площею 820 га розташований в Яворівському районі є місцем зупинки під час сезонних міграцій водоплавних птахів, у тому числі занесених до Червоної книги України. До нього входять лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ