На Яворівщині збудують дороги за польські гроші

Мова йде про чотири дорожні проєкти, які планують збудувати за польські кредити. Наразі вже починається завіз іноземної техніки, пише Форпост, посилаючись на “Еспресо.Захід”.

Дорога Мостиська–Краковець – одна з тих доріг, яку планують реконструювати за польські кошти.

Вже восени, за підтримки законодавчого корпусу, планується прийняти необхідні зміни до Податкового кодексу і запустити проекти під’їзних доріг до пунктів перетину кордону.

На частині Мостиська–Краковець роботи вже розпочалися. Тут повністю реконструюють дорожнє покриття. На відрізку дороги протяжністю 20 кілометрів велика кількість техніки і там вже прокладають асфальт. Наразі на відрізку реверсний рух і працює лише одна смуга для проїзду. На інший, де ще не прокладене покриття, підлаштована основа для асфальтування і відбувається сам процес.

Також на цих ділянках максимально швидко встановлюватиметься автоматична фото- та відеофіксація. Також – пішохідні переходи і автономне освітлення.

Посадовці обіцяють, що паперові процедури завершилися, і вже з вересня ремонт усіх прикордонних доріг нарешті стартує.

У кінці місяця в Україні вже будуть польські працівники, які розпочнуть активні будівельні роботи на ділянці ЯворівГрушів. У Смільниці також готують документи для отримання дозволу на початок робіт, а на ділянці Нижанковичі–Самбір та Червоноград–Рава-Руська документи очікують на висновки експертизи.

Наразі передбачене фінансування на ремонт 242 кілометрів.

Наприкінці липня на відрізку дороги Мостиська–Краковець стартував ремонт. Проєкт реалізовує “Служба автомобільних доріг у Львівській області”, ЄВРОРЕГІОН “Карпати — Україна” та Підкарпатське управління воєводських доріг за підтримки CBC Programme Польща – Білорусія – Україна, ще з 2016 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ