На Яворівському полігоні БТР на смерть переїхав військового

У четвер, 28 січня, через порушення техніки безпеки на Яворівському полігоні загинув український військовослужбовець. Близько 9:15 ранку водій БТР переїхав бійця. Про це повідомила пресслужба оперативного командування «Північ», повідомляє zaxid.net.

«При буксуванні військової техніки стався наїзд на військовослужбовця. Механік-водій МТ-ЛБ [багатоцільовий транспортер-тягач], що буксирувався, в умовах обмеженої видимості бойової машини, не зміг пересвідчитись у відсутності людей перед машиною і почав рух, в результаті чого спричинив тяжке травмування військовослужбовця та його смерть», – йдеться у повідомленні.

Загиблий – старший солдат Анатолій Мельник, 1981 року народження, сумчанин. У нього залишилася дружина, теж військовослужбовиця – вони служили разом, в одній бригаді.

«Трагічності ситуації додає той факт, що лише два тижні тому у всіх військових частинах оперативного командування «Північ» пройшли навчання з техніки безпеки та інструктажі особового складу», – йдеться у повідомленні.

Командувач оперативного командування «Північ» призначив розслідування цього випадку. Попередньо встановлено, що було порушено заходи безпеки з необережності. Слідство триває, і про його висновки Командування обіцяє повідомити додатково.

У п’ятницю, 29 січня, у пресслужбі військової прокуратури ZAXID.NET повідомили, що вже відкрите кримінальне провадження через смерть військового на полігоні. Цю справу також будуть розслідувати у ДБР.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ