На Яворівському полігоні відкриють один з найкращих в Європі імітаційних центрів

На базі навчального центру в Яворові до кінця серпня відкриється імітаційний тренінговий центр площею у понад 3,5 тис. м2. В його оснащенні допомагали США і він стане одним із найкращих в Європі, повідомив міністр оборони України Степан Полторак вітаючи військовослужбовців з нагоди першої річниці створення Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ в Навчальномо центрі ССО.
За словами міністра, у ЗСУ є повне взаєморозуміння з іноземними інструкторами. Вони допомагають розробляти методичну літературу і безпосередньо тренувати українських інструкторів. Крім того, інструктори спецназу з різних країн допомагають зрозуміти, що необхідно для оснащення армії. «Такий взаємозв’язок дає можливість обмінюватися досвідом як нашим військовослужбовцям Сил спеціальних операцій, так і іноземним», – заявив він під час відвідування навчального центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України у суботу, 29 липня.
Міністр оборони нагадав, що в червні навчальний центр ССО відвідав командувач ССО США і дав високу оцінку взаємодії між українськими інструкторами та інструкторами США. «Спільна підготовка дає нам хороші шанси на отримання критеріїв і стандартів, які існують у всіх країнах Альянсу», – зазначив Степан Полторак.
Говорячи про результати проведеної роботи, очільник оборонного відомства також зазначив про підвищення соціальних стандартів для військовослужбовців ССО. Міністерство оборони отримало 4 млрд грн додаткового фінансування, які будуть направлені на новітнє озброєння та оснащення, а також на будівництво житла для військовослужбовців-контрактників.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ