Навчання працівників загальноосвітніх шкіл Яворівщини до дій у надзвичайних ситуаціях

27 вересня 2017 року, відповідно до розпорядження голови Львівської облдержадміністрації “Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту Львівської області на 2017 рік” від 29.12.2016 року № 1094/0/5-16 та плану комплектування Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області слухачами на 2017 рік викладачем курсів ЦЗ м. Львів Сеником Богданом Івановичем, в приміщенні Яворівської райдержадміністрації, проводилось навчання з керівниками навчальних груп з підготовки працівників загальноосвітніх шкіл району до дій у надзвичайних ситуаціях. Про це повідомляє Яворівська РДА.
Довідка
До явищ стихійного лиха, які можливі на території України відносяться: землетруси; повені (паводки; підтоп-лення; катастрофічне затоплення); селеві потоки; зсуви; сильний вітер (ураган, смерч), снігопад, хуртовина, бурі та інші явища природи, що виникають як правило раптово. До них можна також віднести і пожежі, особливо лісові і торф’яні. Вони порушують нормальну життєдіяльність людей, руйнують і знищують матеріальні цінності, а іноді призводять до загибелі людей.
Про загрозу виникнення стихійного лиха населення сповіщається через мережу провідного мовлення (через квартирні і зовнішні гучномовці), а також через місцеві радіомовні станції, телебачення і, якщо дозволяє час, через засоби друку. В інформації вказується характер можливого надзвичайного явища, його масштаби, час виникнення і можливі наслідки, а також рекомендується, що необхідно робити до і під час стихійного лиха.
Кожний громадянин, який опиниться у районі стихійного лиха, зобов’язаний проявляти самовладання, особис-тим прикладом оказувати вплив на оточуючих, а при необхідності покладати край випадкам грабежів, мародерства та інших порушень законності.
Надавши першу допомогу членам сім’ї, оточуючим і самому собі, громадянин повинен брати участь в ліквідації наслідків стихійного лиха, використовувати для цього особистий транспорт, інструмент, медикаменти, перев’язочний матеріал та інше.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ