Не спалюйте сухого листя!

Настає осінь, стоять погожі дні. В розпалі сількогосподарські роботи, після яких на городах залишається багато бадилля та іншої рослинності. Деякі громадяни вирішують проблему «зачищення» території дуже просто – спалюють рослинність. Від спалювання рослинності, її залишків або твердих побутових відходів, погіршується стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини. Дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Шкода від спалювання листя і сухої трави надзвичайно небезпечна.

Тому, шановні мешканці Яворівщини, під час прибирання своїх присадибних ділянок і городів Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області наполегливо просить утримуватись від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою, тощо. Нагадуємо, що це заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.
На превеликий жаль, ми рідко надаємо цьому ваги.

Боротьба з палінням – це не пропозиція, не вибір, це обов’язок кожного на шляху до збереження екології природнього середовища і здоров’я громадян.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ