«Необхідно вирішити питання з приміщенням батальйону тероборони в Яворівському районі», – командир Валерій Курко

Закон «Про основи національного спротиву» набрав чинності з 1 січня 2022 року. Станом на зараз на Львівщині дислокується 103-тя Окрема бригада Сил територіальної оборони, до складу якої входять 7 батальйонів. Сили тероборони є одним з видів Збройних Сил України.

Учора на позачерговій сесії обласної ради ключовим питанням для обговорення став процес формування територіальної оборони в межах області. Він передбачає виділення коштів для фінансування потреб ТрО та передачу приміщення для розміщення окремого батальйону в Яворівському районі.

«Не менш важливим нашим завданням є визначення місць постійної дислокації наших батальйонів Станом на зараз шість батальйонів в межах області переїхали на постійне чи тимчасове місце дислокації. Не вирішеним залишається питання з приміщенням в Яворівському районі. Йдеться про передачу в тимчасове користування одного з корпусів Немирівської міської лікарні», – доповів командир 103 Окремої бригади Сил ТрО Валерій Курко.

Щодо фінансування, то перший транш на потреби тероборони області складає 5 мільйонів гривень. Основні видатки передбачили на придбання засобів зв’язку для штабів зони та районів підрозділів ТрО, а також встановлення відеоспостереження на об’єктах підрозділів ТрО. Надалі будуть виділятись додаткові кошти.

Зазначимо, що Збройні Сили України так само як і 103 Окрема бригада територіальної оборони фінансується Міністерством оборони.

Як розповів під час сесії командир Курко, формування та розгортання підрозділів Сил ТрО відбувається в кілька етапів: укомплектування, забезпечення резервістів зброєю, професійна підготовка особового складу.

«Кожен охочий вступити до лав територіальної оборони мусить пройти 130 годин фахового навчання в рік. Ці годин можуть розподілити як на тиждень, так і на місяць тощо. За потреби кількість годин буде збільшуватись», – додав Валерій Курко.

Він також запевнив, що бригади територіальної оборони та батальйони діють й отримують завдання виключно в межах адміністративних кордонів області, на якій вони дислокуються.

Військовослужбовцем Сил ТрО може стати будь-який громадянин віком від 18 до 57 років, який перебуває на військовому обліку. Йому необхідно пройти співбесіду зі своїм безпосереднім керівником (командиром бригади чи батальйону), написати заяву про бажання стати резервістом. Далі – зібрати необхідний перелік документів.

«Процедура оформлення всіх довідок максимально спрощена. У Львові вже працює Центр рекрутингу (вул. Пекарська, 41), який надає усі необхідні консультації», – розповів Валерій Курко.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ