Нескорений яворівчанин Михайло Ляля

Михайло Ляля – уродженець невеликого села Свидниця, Яворівського району. Служив у 24-й окремій механізованій Залізній бригаді ім. Данила Галицького.
12 лютого 2015 року старший солдат Ляля був важко поранений під час артобстрілу під Дебальцевим. Хлопець отримав травму хребта, голови, множинні переломи ребер, в нього покалічені руки та пошкоджено око.
Ледве живого доправили в реанімаційне відділення дніпропетровської лікарні. Пізніше, переправили до київського військового шпиталю. Там Михайло вийшов з коми і переніс операції. Лікарям доводилось відновлювати дуже пошкоджений хребет.
З того часу минуло вже більше ніж 2,5 роки. Початкову реабілітацію Михайло пройшов у Центральному військовому клінічному шпиталі міста Львова.
23 червня 2015 року у місті Львові був нагороджений найвищою недержавною нагородою – орденом «Народний герой України».
22 квітня 2017 року Михайло у м. Києві брав участь у національному відборі до складу збірної команди України на участь Іграх Нескорених (Invictus Games), які пройшли у Торонто (Канада). За результатами, Михайло Ляля посів 1 місце у веслуванні на ерготренажерах.
У травні – серпні 2017 року Михайло за допомогою програми «Revived Soldiers of Ukraine» проходив 4 – місячну реабілітацію в м. Лос Анжелесі (США) в центрі для людей з травмами центральної Нервової системи Next Step.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ