Незаконна порубка дерев в Яворівському НПП на понад 350 тис грн

Незаконна порубка дерев у національному природньому парку на понад 350 тис грн – на Львівщині підозрюють організовану злочинну групу, в числі якої є службовці парку.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 4 учасникам організованої групи за фактом незаконної порубки (ч.3 ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, 38-річний місцевий підприємець лісопильної промисловості на території Яворівського національного природнього парку організував незаконну вирубку здорових дерев під виглядом санітарної порубки. Для цього він залучив начальника природно-охоронного науково-дослідного відділення парку, інспектора з охорони природо-заповідного фонду, а також місцевого мешканця у якості водія.

Таким чином, було зрубано 45 дерев породи сосна, чим завдано державі 363 тис грн збитків.

Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення службових осіб від займаних посад.

Поряд з цим, з метою забезпечення відшкодування завданої шкоди, прокурором підготовлено клопотання щодо накладення арешту на майно фігурантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ