Незаконно відчужене майно санаторію «Немирів» повернули в держвласність

Вищий господарський суд України ухвалив рішення про повернення в державну власність будівлі санаторію «Немирів», яку незаконно продали.
22 липня 2010 року між закритим акціонерним товариством лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» та товариством з обмеженою відповідальністю «Захід» укладено договір купівлі-продажу будівлі пральні площею 248,7 кв. м, що перебуває у складі майнового комплексу санаторію «Немирів» у Львівській області.
У Генпрокуратурі зазначають, що ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» не в праві розпоряджатися спірним майном за відплатним договором, оскільки титул власника набуто незаконно. Тому прокурор Яворівського району Львівської області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України звернувся до суду з позовом про витребування в добросовісного набувача вказаного майна на користь держави як такого, що незаконно вибуло з її власності.
29 березня 2017 року Вищий господарський суд України погодився з доводами прокурора щодо недійсності спірного договору та наявності підстав для витребування в добросовісного набувача вказаного майна на користь держави.
Нагадаємо, на початку року санаторій «Немирів» передали на баланс Держприкордонслужби.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ