Новий туристичний шлях “З Високого Замку до ведмедів” протестували сьогодні під час веломандрівки

відбулась веломандрівка, під час якої протестували новий туристичний шлях R-60, що згодом ознакують для кращої навігації та безпеки.

Подорож на двоколісних організували управління туризму та курортів облдержадміністрації і велоспільнота «Bike Sport Active». У заході взяли участь три десятки учасників. На старті до присутніх з вітальним словом звернувся заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

«Сьогодні у нас відбувається прокладення нового шляху. Ми покликали велолюбителів, щоб разом з ними проїхатися цим маршрутом і відпрацювати його в майбутньому: щось можливо покращити в маркуванні, в дорожньому покритті, – зазначив Віталій Загайний, – Переконаний, що нам вдасться зробити велошлях зі Львова до Домажира, де знаходиться відомий зоокуток, безпечним і комфортним. Вважаємо, що не обов’язково приїжджати до ведмедів лише машиною, можна і велосипедами. Насправді це розширює наші можливості, дає змогу більш активно проводити свій вільний час. Ми зорієнтовані на те, що цей маршрут найбільш популярним буде для сімейного відпочинку».

Протяжність нового велошляху – 26 км. Він доповнить міжнародний велошлях R-60 в межах проєкту «Ровелове Розточчя – разом попри кордони», який раніше розпочинався у Брюховичах, а відтепер відправною точкою буде парк «Високий Замок». Далі проходитиме історичною частиною м. Львова, рекреаційними мальовничими місцями, які багаті на різноманітні водойми та стави, унікальну флору та фауну, зокрема, територією заповідника «Розточчя», що входить у світову спадщину ЮНЕСКО, пропонує заглянути до національного природнього парку «Яворівський», Крехівського монастиря – пам’ятки архітектури національного значення та продовжити мандрівку в напрямку міжнародного пункту пропуску сполученням «Рава-Руська – Гребенне», а згодом територією Республіки Польща.

Крайньою точкою веломандрівки «У гості до ведмедів» став ведмежий притулок «Домажир». Це унікальний центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні, створений за підтримки міжнародного благодійного фонду «Four Paws», що базується у Відні. Ведмежий притулок «Домажир» – це місце, де у великих лісових вольєрах живуть врятовані ведмеді. Також це освітньо-відпочинковий простір, розташований у мальовничому природньому заповіднику «Розточчя». У притулку влаштовують цікаві екскурсії, різноманітні заходи та події, де можна гарно провести час із сім’єю та друзями.

«Учасники веломандрівки мали можливість безкоштовно провідати клишоногих та взяти участь у розіграші подарунків. На усіх учасників чекали смачні пригощення від Яворівської райдержадміністрації. Партнерами веломандрівки «В гості до ведмедів» став також один із львівських магазинів спортивного спорядження, який допоміг з наданням велосипедів», – розповіли в управлінні туризму та курортів Львівської облдежадміністрації.

Нагадаємо, новий велошлях заплановано ознакувати в рамках Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки та за фінансової підтримки ведмежого притулку «Домажир» і міжнародного благодійного фонду «Four Paws».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ