Обережно – псевдобанкіри!

В Яворівському районі активізувались шахраї, які телефонують до громадян, представляючись працівниками банку й виясняють номер картки.
Одним з найбільш поширеним видом шахрайства є дзвінок на мобільний телефон, начебто, від співробітника банку, який повідомляє про, нібито, зміни в умовах користування банківською карткою. Отримавши згоду на пропозицію, шахрай повідомляє співбесідника, що для здійснення необхідної операції йому потрібні номер картки, термін її дії та розміщений під магнітною стрічкою cvv-код. Виказавши ці реквізити, людина отримує SMS-повідомлення з паролем доступу, який, не замислюючись, диктує шахраєві. Через кілька хвилин на мобільний приходить SMS з банку, однак на цей раз – про зняття грошей з рахунку. Інколи постраждалі ще вірять, що SMS про зняття готівки – це, мовляв, технічна процедура, і через кілька хвилин гроші будуть нараховані, але згодом розуміють, що це – обман.
Аферисти надсилають повідомлення, про заблокування картки, розраховуючи на те, що клієнт в стані паніки від обставин почне телефонувати за вказаним номером, щоб розблокувати свою карту. Таким чином, дізнавшись ваші дані, шахрай може виконати будь-яку інтернет-оплату у свою користь.
Пам’ятайте!
Співробітники банку не мають права зв’язуватись з клієнтом в телефонному режимі й уточнювати його особистісні дані. Паролі та інша інформація від банку – це взагалі інформація секретна. Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS!
Керівництво Яворівського райвідділу поліції радить громадянам суворо дотримуватися правил користування банківською карткою, не передавати жодної інформації третім особам. Якщо подзвонили й представились співробітником банку з невідомого номера телефону, не слід вступати в дискусію, покладіть слухавку й передзвоніть на номер «гарячої лінії», який вказаний на картці для уточнення. Працівники будь-якого банку, в якому ви обслуговуєтеся, мають всю необхідну інформацію для здійснення операцій з надання банківських послуг.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ