Коли розпочнеться опалювальний сезон у Новояворівську?

Опалювальний сезон може не розпочатися вчасно у двох містах Львівщини – Новояворівську та Новому Роздолі. Про це вчора, у понеділок, 1 жовтня 2018 року, під час апаратної наради повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Насамперед посадовець розповів про підготовку до опалювального сезону по всій області, зауваживши, що технічно Львівщина до нього вже готова.

«У сфері теплопостачання підготовчі заходи виконані на 96%, по системах водопровідних мереж роботи виконані на 98,2%, акти готовності котелень підписані на 99,6%», – зазначив Назарій Романчук.

Зокрема, замінили та відремонтували 24 котли на комунальних та відомчих котельнях, підготували та замінили 11,1 км теплових мереж, здійснили ремонт 6435 покрівель, 1623 опалювальних систем холодного та гарячого водопостачання, відремонтували та замінили 34,1 км водопровідних та 11 км каналізаційних мереж.

Говорячи про проблемні моменти, Назарій Романчук зауважив, що опалювальний сезон може дещо затриматися у Новому Роздолі та Новояворівську.

«У нас є два питання – «Енергія-Новий Розділ» та «Енергія-Новояворівськ». Станом на сьогодні АРМА визначила управителя – «Гарант Енерго М». Були вже проведені наради в «Нафтогазі», який готовий укладати угоду з цією організацією. Зараз йде юридичне питання в частині того, щоб «Гарант Енерго М» отримало можливість здійснювати послуги з теплопостачання. Всі необхідні документи ми вже передали в агентство. Завтра можливий приїзд нового управителя спільно з АРМА, щоб зайти на ці підприємства і познайомитися з колективом», – розповів директор департаменту ЖКГ області.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка дорікнув, що ніхто не займався підготовкою цих двох міст до опалювального сезону:

«Поки що ніхто не знає, як воно до кінця буде. Проблема з ліцензією, з лімітами – це тільки паперові проблеми. Я думаю, що останні два місяці ніхто не займався підготовкою цих міст до початку сезону…».

«Звичайно, якщо прийде новий управитель, і постане питання запуску, то це може відтягнутися на тиждень два», – зауважив Назарій Романчук.

Як повідомляла раніше прес-служба НАБУ, 16 січня 2018 року у Львові було затримано чотирьох службовців ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Суд почав обирати запобіжні заходи затриманим посіпакам Дубневичів за розкрадання 1,4 мільярда.

Новороздільська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ) заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ