Панахида пам’яті закатованих «енкаведистами» членів УПА на Яворівщині

У суботу, 6 січня 2018 року, у місті Яворів відбулась панахида за душі – учасників національно-визвольних змагань Гната Саса та Михайла Вархоляка, яких закатували більшовики 6 січня 1945 року – саме на Святвечір. Про це повідомляє Яворівська РДА.
На площі Ринок, біля Народного Дому, де подвиг іменитих яворівчан Гната Саса й Михайла Вархоляка увіковічено меморіальною дошкою, громада за участі трьох місцевих священиків УГКЦ, о. Степана, о. Володимира, о. Василя, представників влади, депутатів, громадськістю помолились не лише за своїх краян, які життям заплатили за вірність українській національній ідеї за часів тоталітаризму, а й вклонились пам’яті про новітніх героїв – Небесній сотні та Воїнам Світла – полеглих в зоні АТО військовослужбовців.
Довідка
6 січня 1945 року біля Народного дому у місті Яворів привселюдно радянська влада на шибениці стратила двох молодих вояків Української повстанської армії – мешканця с. Вільшаниці Гната Саса та Михайла Вархоляка із села Новосілок.
1993 року на їх честь на Народному домі в райцентрі Яворівщини урочисто відкрили меморіальну дошку. З того часу люди разом з духовенством щороку перед Святвечором збираються біля міського Народного дому Яворова й моляться за душі своїх патріотів-земляків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ