Перелік місць лікування та обсервації, у випадку спалаху коронавірусу

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, що через загострення ситуації з коронавірусом в Італії, було прийнято ряд рішень. Зокрема, Львівська обласна інфекційна лікарня стане основною, яка лікуватиме людей у випадку зараження коронавірусом, повідомляє ІП «Діло».

«Ми підготувалися. Виділено необхідні кошти. Буде посилено захист кордону. Найближчим часом прикордонники матимуть можливість перевіряти температуру тих, хто приїжджає. Львівська обласна інфекційна лікарня стане основною, яка лікуватиме людей у випадку зараження коронавірусом. Санаторій «Немирів» стане місцем обсервації. Тобто там будуть люди, які, можливо, мали контакт з місцями поширення коронавірусу. Забезпечені всім необхідним. Є 2 тис. відповідних костюмів захисту у Львівській області. Це звичайні міри захисту. Ми чітко знаємо, як займатися профілактикою», – сказав Козицький.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб заспокоїв населення тим, що коронавірус – це звичайне респіраторне захворювання і лікарі знають, як реагувати.

«Якщо місяць тому було обмаль інформації, то зараз достатньо, щоб сказати, що коронавірус подібний до інших респіраторних інфекцій. Для 20% тих, хто захворіли на нього, хвороба протікає важко, для 2-3% – має смертельні наслідки. Наразі у світі захворіли на коронавірус 80200 осіб. Одужало 27 тис. Померло 2700 людей. Тобто кожна третя людина одужує. Тому при правильному підході немає катастрофи. Ми знаємо, як це локалізувати і лікувати хворих. Потрібно дотримуватися елементарних засобів гігієни як при грипу: мити руки, у випадку необхідності, звертатися за допомогою, не ходити на роботу, якщо хворі».

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко повідомив, чому саме їхня лікарня прийматиме хворих на коронавірус.

«Наша лікарня – єдина в області, спеціалізована, яка надає максимальну допомогу при інфекційних та респіраторних хвороби. Тому саме наша лікарня надаватиме допомогу. Вона може вмістити 260 людей, а при потребі – 300. Весь персонал готовий. Маємо костюми біологічного захисту, маски, респіратори. Терапії на знищення коронавірусу поки не існує. Але маємо всі необхідні препарати для надання допомоги», – сказав Федоренко.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ