Перевезення пасажирів на автобусному маршруті в Яворові буде припинено

З 20 вересня 2018 року перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у м. Яворові буде припинено.
“Мабуть, вже звичним явищем стало для мешканців та гостей міста Яворова можливість пересування у потрібні їм місця маршрутним таксі, так званими «зеленими маршрутками». Вперше у нашому місті маршрутки почали курсувати з 2012 року і досить швидко до такої зручності звикли вже усі. Ще б пак, адже відстань між кінцевими зупинками (від вул. І.Хрестителя до вул. Львівська) становить близько 4 км і на пішу ходу потрібно затратили близько 50-60 хвилин, тоді як на маршрутному таксі ця відстань долається за якихось там 10-15 хвилин”, – повідомляє Яворівська міська рада.
На даний час, послуги з перевезення пасажирів у м. Яворів надає Фізична особа-підприємець Хомік Р.М. на підставі договору від 14 липня 2015 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування, укладеного за результатами проведеного конкурсу.
Однак, 17.08.2018 року до Яворівської міської ради надійшло звернення перевізника ФОП Хоміка Р.М. про те, що з 20.09.2018 року він припиняє надавати послуги з перевезення пасажирів у м. Яворів та просить розірвати діючий Договір. Своє рішення про припинення перевезення пасажирів Перевізник ФОП Хомік Р.М. мотивує тим, що перевезення пасажирів в м. Яворові, на його думку, є нерентабельним та збитковим в силу різних причин.
Керівництво міської ради провело ряд зустрічей та переговорів із Перевізником Хомік Р.М. з метою врегулювати дане питання, однак Перевізник заявив, що не може гарантувати якісне та безпечне перевезення пасажирів, оскільки наявний в нього транспортний парк не повністю відповідає умовам безпеки, а придбати нові маршрутні таксі, які б відповідали вимогам безпеки, у нього немає фінансової можливості.
Відповідно до умов Договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування, у випадку припинення Перевізником перевезень пасажирів Яворівська міська рада змушена буде оголосити новий конкурс на визначення нового Перевізника. Звертаємо Вашу увагу на те, що процедура організації та проведення такого конкурсу є тривалою у часі і, відповідно до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1081 від 03 грудня 2008 року, триває щонайменше 1,5 місяця.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ