Перевізники Яворівщини нехтують законом. Водії маршруток масово відмовляють учасникам бойових дій

Перевізники “плюють” на закон. На Яворівщині водії маршруток масово відмовляють учасникам бойових дій у пільговому перевезенні.

Про це повідомляє ГО “Спілка Ветеранів АТО “Янів” на сторінці у Facebook.

“Такі випадки непоодинокі, а останній з них стався сьогодні зранку, 3 липня 2020 року, о 8:10 год., в Івано-Франкове, коли водій маршруту Вовча Гора – Львів відмовився перевозити ветерана російсько-Української війни, посилаючись на прямі вказівки керівництва автопарку. Разом з тим, всі інші пасажири перевозились у звичному комерційному режимі”,-зауважили у спілці.

Спілка нагадує, що у чинному законодавстві України чітко прописано норми стосовно перевезення пільгових категорій громадян. Усі інші трактування, розпорядження та вказівки водіям є незаконними та несуть за собою належну відповідальність.

ГО “Спілка Ветеранів АТО “Янів” вимагає від керівництва Яворівської РДА, Львівської ОДА та рад відповідних рівнів, негайно втрутитись у ситуацію та провести відповідну роз’яснювально-виховну роботу з перевізниками. “Якщо ж у вас є певні неврегульовані питання з перевізниками, то вирішуйте їх між собою, а не перекладайте проблему “на плечі” учасників бойових дій.
В іншому випадку, ветеранській спільноті доведеться самим взятись за вирішення цього питання за допомогою доступних методів впливу!
Стосовно описаного інциденту скеровано відповідну офіційну скаргу на гарячу лінію Львівської ОДА”,-йдеться у повідомленні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ