ПІДГОТОВКА ПЕРШОГО ЕТАПУ ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ КОРОНАВІРУСУ У ЯВОРІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Станом на 10.02.2021р. в районі проведена певна організаційна робота з підготовки першого етапу вакцинації проти коронавірусу.

Про це інформує Яворівська РДА.

На першому етапі вакцинації підлягають медичні працівники, що працюють з COVID-19, працівники екстреної медичної допомоги (підрозділи м. Новояворівська, м. Яворова, смт Івано-Франкове, с. Передвіря), працівники КЗ ЛОР «Краковецький навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ст..», приватного закладу (дитячий будинок «Надія» в с. Бірки), працівники терапевтично-паліативного відділення Немирівської лікарні.

За попередніми даними, вакцинації підлягає 298 осіб, попередню згоду на вакцинацію дали 35 осіб.

Вакцинація першого етапу складається з 2-х щеплень, проводити її буде Самбірська мобільна бригада медиків в Яворівському і Мостиському районах.

Вакцинація на першому етапі попередньо заплановано в м. Новояворівськ (на базі лікарні) та в м. Яворові (на базі лікарні або лабораторного центру).

За попередніми даними вакцинація буде проводитись вакциною «Pfizer» (виробництво Великобританії), яку планується доставити в Україну після 15-го лютого. Після розморожування термін використання вакцини – до 100 годин. В такий термін має бути зроблене перше щеплення.

Лікарями епідеміологами лабораторного центру до 12.02.21р. заплановано зустрічі з вищевказаними колективами з метою переконання до як найбільшого охоплення осіб, що підлягають вакцинації.

В наступні етапи вакцинації будуть підлягати інші категорії населення. Вакцинацію планується проводити на стаціонарних пунктах щеплення в медичних установах. Всього за попередніми даними заплановано 4 етапи вакцинації з повним закінченням до кінця 2021 року.

Пропонуємо керівникам закладів та організацій особистим прикладом при проведенні вакцинації сприяти її успішному проведенню.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ